matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę również o zapis obliczenia
uczeń:
Pewien towar kosztował 200 zł. Jego cenę podniesiono o 15%. Ile kosztuje teraz towar
12 mar 15:35
paulinusia92:
230zł
12 mar 16:57
paulinusia92:
15%*200=0.15*200=30 200+30=230 zl
12 mar 16:58