miejsce zerowe
inkwizytor: Wyznacz miejsca zerowe funkcji:
| | ⎧ | −1/3x +2 dla x∊(−∞,−3) | |
| f(x)= | ⎨ | 2 dla x∊<−3,0) |
|
| | ⎩ | |2x−1|dla x∊<0,∞) | |
wyszło mi że funkcja nie ma miejsc zerowych
| | 1 | |
wyszło mi takie wyniki x=6, 2=0; x=− |
| czy to jest dobrze? |
| | 2 | |
12 mar 12:28
inkwizytor: miejsce zerowe inkwizytor: Wyznacz miejsca zerowe funkcji:
⎧ −1/3x +2 dla x∊(−∞,−3)
f(x)= ⎨ 2 dla x∊<−3,0)
⎩ |2x−1|dla x∊<0,∞)
wyszło mi że funkcja nie ma miejsc zerowych
wyszło mi takie wyniki x=6, 2=0; x=−
czy to jest dobrze?
12 mar 12:48