matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
kkazik:
Mateusz jest o 4 lata młodszy od Krzysia.Za 6 lat będą mieli razem 32 lata.Ile lat ma obecnie każdy z nich?
12 mar 09:24
Artur. :
x−Wiek Krzysia y=x−4 Wiek Mateusza x−4+6+x+6=32 2x=24 x=12 y=8
12 mar 09:37