matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria rownanie
tomq:
x
2cos(|
|)=−1
3
1
cos(|
x
3
|)=−
2
x
|
|=−π/3+2kπ
3
x=−π+6kπ v x=π+6kπ dobrze?
12 mar 09:16
tomq:
odświeżam
12 mar 09:44
tomq:
x
2
|
|=
π+2kπ
3
3
x
2
x
2
=
π+2kπ v
=−
−2kπ
3
3
3
3
x1=2π+6kπ, x2=−2π−6kπ, k∊C
12 mar 10:16