matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okregi
ola:
Okregi o dl.8π i 12π sa styczne wewnetrznie.Jaka jest odleglosc miedzy srodkami tych okrego?
11 mar 23:32
meta:
o
1
: 2πr
1
= 8π =>
r
1
=4
o
2
: 2πr
2
= 12π =>
r
2
= 6
|AB|= | r
−
r
2
| = |4−6| = 2
https://matematykaszkolna.pl/strona/473.html
12 mar 01:11