matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż
bezradny:
Wykaż że L=P i L=0 i P=0
2+
√
3
1
2+
√
3
(
)
2
=
*
2
4
2−
√
3
11 mar 21:48
meta:
L =...... podnieś do kwadratu P=..... usuń niewymierność z mianownika otrzymasz: L=P
11 mar 22:42