;)
nick: 2(
175 − 2) − (
17/5−13 ) = ? ile to wyjdzie ?
11 mar 20:55
Dawid: a gdzie masz proble w policzeniu ?
11 mar 21:01
Dawid: po za nie wiem do konca co tam w tym drugim nawiasie masz
11 mar 21:02
nick: w drugim nawiasie jest siedemnaście piątych − 1 przez 3
11 mar 21:04
nick: mi wyszło −1 ale pewnie źle
11 mar 21:05
Dawid: mi wyszlo 3120 ale reki ucac ni dam bo na szybko liczone
11 mar 21:13
DXFM: =2(175 − 105) − 13(175 − 55) = 2 * 75 − 13 * 125 =
145 − 1215 = 145 − 45 = 105 = 2
11 mar 21:14
Dawid: policz jeszcze raz pamietaj o sprowadzeniiu do wspolnego mianownika i ze dzielenie to mnozenie
przez odwrotnosc
11 mar 21:15
DXFM: Dawid, ale kto ma przeliczyć?
11 mar 21:18