Trygonometria tożsamości
Matma: Uzasadnij Tożsamość:
| sin (180−α) | |
| * tg(270 − α) =1 |
| sin(90+α) | |
11 mar 19:25
;): wzory redukcjyjne pod reke i do przodu
11 mar 19:31
Matma: | sin180cosα − cos180sinα | | tg270−tgα | |
| * |
| = 1 |
| sin90cosα + cos90sinα | | 1+tg270*tgα | |
Co dalej
11 mar 19:40
.:
sin(180 − a) = sina
sin(90 + a) = cosa
tg(270 − a) = ctga
11 mar 19:42
Matma: Wiem, że sin(90 −a)=cosa a dlaczego sin(180 −a)=sina
11 mar 19:50
Matma: Dobra w dwóch pierwszych wiem co i jak.
Jak zrobić to z tgα?
11 mar 19:58