oblicznie wyrazów ciągu
Kamo: bardzo proszę o pomoc

1. 3 liczby tworzą ciąg arytmetyczny tworzą ciag o sumie15. zmniejszając środkową 0 2
otrzymamy ciąg geometryczny, poszukaj tych liczb
a moze mi ktoś od początku do końca zrobić to zaanie::

?
a1+a2+a3=15
a2-a1=a3-a2
(a2-2)/a1=a3/ (a2-2)
i nie wiem jak dalej

?
ale wiem ze mają wyjść takie liczby: 1,5,9 lub 9,5,1
12 lut 08:29
mmmm: wczoraj to juz zostało napisane.....zwyczajny układ równań, z drugiego wyznacz sobie a3,
wstaw do pierwszego i do trzeciego,w [ierwszym, sie poredukuje a w tzecim kwadratowe do
rozwiążanie, trochę pracy samotwórczej
12 lut 08:50
Kamo: nom już mam

, sorry nie wiem co się ze mną dzieje
12 lut 09:04