matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;;/
help ;/:
b) √2−1, 1, √2+1, ... wyraz 4 i 5 ciągu geometrycznego
11 mar 18:29
help ;/:
?
11 mar 18:42
dero2005:
√
2
+1
q =
=
√
2
+1
1
a
1
=
√
2
−1 a
n
= a
1
*q
n−1
a
4
= −−−−− a
5
= −−−−−
11 mar 19:54