matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
potek:
Jak wyprowadzić taki wzór: sin2x = 2sinxcosx ? Z góry wielkie dzieki
11 mar 15:06
Zimny:
sin(A+B)=sinA cosB + cosA sinB sin(x+x)=sinxcosx+cosxsinx=sinxcosx+sinxcosx=2sinxcosx
11 mar 15:20