Oblicz:
Miśka:
Gdyby ktoś mógłby mi zrobić te przykłady i odrobinę objaśnić, byłabym ogromnie wdzięczna.
Matematyka to jest straszna zmora, a ja zatrzymałam się chyba na przedszkolu w tej
dziedzinie...
11 mar 13:35
:P: sam bymbył wdzięczny gdyby ktoś podsunął pomysł
11 mar 16:07
Miśka: w takim razie czekamy
11 mar 16:27
:P: ^^
11 mar 16:32
Basia:
5
−x = 5
−1/2*2
4/3
log
55
−x = log
5(5
−1/2*2
4/3)
−x = log
55
−1/2 + log
52
4/3
−x = −
12 +
43log
52
x =
12 −
43log
52
i nic więcej nie da się zrobić, jeżeli w zadaniu nie było informacji dodatkowych
co najwyżej można
odczytać z tablic i policzyć
pozostałe podobnie
12 mar 05:46
:P: thx.
b)
log5 = 10√10p4{0,2
12 mar 08:14
:P: b)
log
5 =
10√10 4√0,2
5
x =
5*2*101/21/51/4
5
x =
5*2*101/25−1/4
co dalej

jakaś mała odpowiedź
12 mar 08:21