matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Marta S.:
2x
HELP
! lim →0
tg5x
10 mar 22:45
Trivial:
tgx
sinx
1
lim
x→0
= lim
x→0
*
= 1.
x
x
cosx
→1 →1
2x
2
5x
2
lim
x→0
= lim
x→0
*
=
.
tg5x
5
tg5x
5
10 mar 22:59