matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
?????????????:
przedstaw wielomian w w postaci w(x)=(x+2)p(x)+r a) w(x)= x
3
+2x b) w(x)= x
3
+2x
2
+x+1 c) w(x)= 4x
4
+8x
3
−x
2
−2x d) (x)= x
3
+3x
2
−9x−2
10 mar 20:58