rownanie
paulinusia92: rozwiąż rownanie; x
3−9x
2+x−9=
prosze o pomoc

10 mar 20:53
kachamacha: =0?
10 mar 20:53
agamenta: x2(x−9)+1(x−9)=0
(x2+1)(x−9)=0
pierwszy nawias
x2+1=0
x2=−1
x=1
drugi nawias
(x−9)=0
x=9
10 mar 20:56
agamenta: x2 to jest x do potęgi drugiej jak coś
10 mar 20:56
ICSP: boże ratuj
x2 = −1
x = 1. Dawno takiej głupoty nie widziałem.
10 mar 20:57
agamenta: aaa, ok, działa, myślałam, że zapisałam z takim dziwnym znaczkiem xd
10 mar 20:58
agamenta: sorki, źle spojrzałam

myslalam, że tam jedynka
10 mar 20:58
a:
Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych, a zapominać o swoich.
10 mar 21:01
agamenta: bez przesady, dobrze, że zwrócił uwagę, bo bym nie zauważyła, i dziewczyna by źle zrobiła
10 mar 21:03
ICSP: Wszyscy wytykamy sobie swoje błędy, czy to znaczy że wszyscy jesteśmy głupcami?
10 mar 21:04