Kula
Vito: Oblicz promień i objętość kuli wpisanej w sześcian, jeżeli długość krawędzi sześcianu jest
równa 3.
10 mar 20:40
ICSP: średnica kuli jest równa wysokości sześcianu. Poradzisz już sobie
10 mar 20:41
Ajtek: A nie przekątnej sześcianu

10 mar 20:45
ICSP: jest wpisana nie opisana.
10 mar 20:46
Vito: jak mozna to prosze o rozwiazanie, bo nie moge ogarnac...
10 mar 21:07
ICSP: 2r = 3 ⇔ r = 1,5
| | 4 | |
V = |
| πr3. Myślę że wstawienie do wzoru to już nie problem? Jakbyś miał jeszcze problemy |
| | 3 | |
to pisz.
10 mar 21:09
10 mar 21:26