matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Permutacje, równanie
Krzychu:
Mógłby ktoś to policzyć? Niby proste, ale za każdym razem wchodzi mi inny wynik. Wyznacz permutacje X z równania AXB=C, jeśli:
1 2 3 4
4 3 2 1
1 2 3 4
2 1 4 3
1 2 3 4
4 1 3 2
A=
, B=
, C=
.
10 mar 20:02
jo:
Mi wyszło:
1 2 3 4
4 1 3 2
X =
10 mar 20:55