dziedzina i miejsce zerowe!
Vito: podaj dziedzinę oraz miejsce zerowe funkcji:
| | x−1 | |
b) f(x)= |
| |
| | (x−1)2−(x+1)2 | |
c) f(x)=45−|x|
10 mar 19:56
ICSP: a) Załozenia do dziedziny x>0 oraz x ≠ 5
miejsca zerowe: 3x6 = 0
b) Założenia do dziedziny: (x−1)2 − (x+1)2 ≠0
miejsce zerowe: x−1 = 0 (pamiętaj o dziedzinie)
c) D to R
miejsce zerowe to 45 oraz −45.
10 mar 21:32
ICSP: błąd sie wkradł do podpunktu a:
D: x ≥ 0 oraz x ≠ 25. ⇔ x ∊ <0;25) unia (25 ; +∞). Przepraszam bardzo.
10 mar 21:34
lol: γδπ≠
16 paź 18:45
sss: ππππππΔΩΩΩΩΩΔΔΔ
23 lut 15:54
wnwm: źle

ha ha
23 lut 15:54