matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F-cje trygonometryczne kata ostrego
Paulina:
Wyznacz przyblizone miary katow oraz dlugosci bokow trojkata prostokatnego ABC, majac dane : a) a=2, α=12 stopni b) c=20, β= 75 stopni c) a=5, sin α = 0,3420 d)c=15, cos α= 0,7071
10 mar 18:59