matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
Kamil:
pole trojkata prostokatnego = 6. jedna z przyprostokatnych = 10. wyznacz dlugosc przeciwprostokatnej
10 mar 17:47
Kamil:
prosze o pomoc!
10 mar 18:09
;):
ah
P=
2
przyprostokatna to nasza wysokosc wiec 10a=12
6
a=
5
6
(
)
2
+10
2
=c
2
5
oblicz
10 mar 18:13