PLANIMETRIA
Aga: Cześć mam problem z tym zadaniem;
Ze skrawka materialu w ksztalcie trójkata o dlugosciach bokow 7cm, 24cm, 25 cm wycieto kolo weń
wpisane. Ile cm kwadratowych materialu zostalo? wynik podaj z dokladnoscia 0,01.
Nie chcę żebyście mi je całe rozwiązali tylko napisali co po kolei powinnam zrobić,a ja
spróbuje je rozwiązać
Z góry dziękuje buziaczki*
10 mar 17:46
Aga: Nikt nie potrafi mi pomóc
10 mar 17:58
Aga: refresh
10 mar 18:09
ICSP:

7
2 + 24
2 = 25
2 ⇔ 49 + 576 = 625 ⇔ 625 = 625 − trójkat jest prostokątny
AB = 24 ⇔ DB = 24 − x ⇔ FB = 24 − x
AC = 7 ⇔ EC = 7 − x ⇔ CF = 7 − x
FB + CF = 25
7−x + 24 − x = 25 ⇔ x = 3
promień koła wpisanego 3
pole koła wpisanego 9π
π≈3,14 reszta twoja.
Idę dalej oglądać pierwszą miłość
10 mar 18:14
Aga: Dzięki ICSP,miłego oglądania Pierwszej Miłości
10 mar 18:26