...
XXXPOMOCYXXX: POMOCYObjętość piłki jest równa 972 π cm3.Oblicz z dokładnością do 1 cm2,ile skóry
potrzeba na uszycie takiej piłki.Załóż, że 20% skóry trzeba dodać na szwy.Przyjmij, że π
=3,14.
10 mar 17:37
XXXPOMOCYXXX: Objętość piłki jest równa 972 π cm3.Oblicz z dokładnością do 1 cm2,ile skóry potrzeba na
uszycie takiej piłki.Załóż, że 20% skóry trzeba dodać na szwy.Przyjmij, że π =3,14.
10 mar 17:49
XXXPOMOCYXXX:
10 mar 18:11
XXXPOMOCYXXX:
10 mar 18:21
XXXPOMOCYXXX:
10 mar 18:28
XXXPOMOCYXXX:
10 mar 18:35
XXXPOMOCYXXX: POMOCYObjętość piłki jest równa 972 π cm3.Oblicz z dokładnością do 1 cm2,ile skóry potrzeba na
uszycie takiej piłki.Załóż, że 20% skóry trzeba dodać na szwy.Przyjmij, że π =3,14.
10 mar 18:44
Eta:
Przecież to takie proste
R
3=729 => R= 9 cm
P
k= 4πR
2
20% = 0,2
to ilość skóry : 1,2*P
k = ......... dokończ
odp: 1221 cm
2
10 mar 18:49
XXXPOMOCYXXX: A co to jest Pk? pole piłki ? A skąd tam sie wzieło 1,2

/przy działaniu 1,2*Pk=1221
10 mar 18:58
XXXPOMOCYXXX: ?
10 mar 19:02
XXXPOMOCYXXX: 
10 mar 19:13