matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiązanie mi tego zadania
ewka:
oblicz pole całkowite i objętość walca, o polu przekroju osiowego 48 cm
2
i kącie nachylenia przekątnej do tworzącej 30 stopni.
10 mar 13:41
dero2005:
⎧
d*h = 48
⎩
d
h
=tg30
o
=
√
3
3
10 mar 18:07