matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownania i nieronsci
ipla:
x
2
− x − 2 ≤ 0 Δ= 3 x1= −1 x2 = 2 dlaczego powinno byc xnalezy do <−1;2> a nie x nalezy do (−
∞
,−1)u (2;+
∞
)
9 mar 23:09
Godzio:
Bo szukasz wartości mniejszych od zera, a więc pod osią
9 mar 23:10
ipla:
dziękuję bardzo Godzio
9 mar 23:11