matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiki:
oblicz stosunek objęjatości kuli opisanej na stożku do objętości kuli wpisanej w stożek wiedząc ze kąt rozwarcia stożka jest kątem prostym
27 mar 21:26
piotr:
a
2
ar(2+
√
2
)
=
2
2
⇒
a
r =
2+
√
2
R = a
√
2
/2
R
3
(
√
2
/2)
3
=
= (2+
√
2
)
3
r
3
1/(2+
√
2
)
3
8 lut 09:20