matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
teoria liczb
blee:
wyznacz ostatnią cyfrę liczby 2009
2009
9 mar 22:40
Godzio:
9 = 9 9 * 9 = 81 9 * 9 * 9 = 729 9 * 9 * 9 * 9 = 6561 przy 9
l. nieparzysta
= ....9 przy 9
l. parzysta
= ....1
9 mar 23:01