pomoc
taki tam: Spfawdzenie: Z prostokątnego kawałka blach miedzianej o wymiarach 5 dm na 4 dm wycięto w rogach
jednakowe kwadraty. Po złożeniu blachy i zlutowaniu odpowiednich krawędzi otrzymano
prostopadłościenny pojemnik o objętości 6 litrów. Wyznacz długość boku wyciętego kwadratu..
róbie ukłąd:
6=(5−2x)(4−2x)*x
jednak Δ=100
zatem x
1=12 lub X
2=2 −−co odpada,bo wtedy 4−2x=0
gdzie bład

:

?
9 mar 21:58
dziuba: sprawdzenie! a nie sprafcenie
9 mar 21:59
taki tam: popiersze napisałem"spfawdzenie"− nie "sprafcenie"
jak sie czasem szybciej pisze ,to sie rózne literki sie wpisuja (w tym przypadku zamiar R
wpisałem F)
Rozumisz?
9 mar 22:09
taki tam: zatem?
9 mar 22:43