matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Va:
Da się z postaci (x−1)
2
+(y−m)
2
=m
2
−4m+4 przejść do postaci : x
2
+y
2
−2ax−2by+c= ? Konkretnie to widze, że można to wymnożyć, ale co z tym c ? skąd go zabrać?
9 mar 21:53
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=1471
9 mar 21:55