matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
|x+4|=7 to x x=3 lub x=-11
maniek:
|x+4|=7 to x x=3 lub x=−11 natomiast nie wiem jak to rozwiązać 1+|3−5x|<=7 7−2|1−x|<3 |4 + 5x|>=5 mam to rozwiązać algebraicznie
9 mar 21:06
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1653.html
to może pomóc.
9 mar 21:09
Eta:
zad2/ a) |3−5x|≤ 6 => 3−5x≤ 6 i 3−5x ≥ −6 −5x ≤3 i −5x ≥ −9 x ≥ −
3
5
i x ≤
9
5
x€ < −
3
5
,
9
5
> pozostałe podobnie .........
9 mar 21:13