Pomocy!
Filip: Proszę o pomoc! Pobocznica stożka jest półkolem o promieniu 15dm. Oblicz Objętość i Pole
Powierzchni stożka. Proszę o pomoc i rys.!
9 mar 19:23
Filip: Pomoże ktoś?
9 mar 19:38
dero2005:
l = 15 dm
2πr =
α360*2πl
r =
α360*l
r =
180360*15
r = 152 dm
h =
√l2−r2 h = 5√272 dm
V = 13*πr2*h
Pc = πr(r+l)
9 mar 19:45
Filip: i teraz podstawic pod wzor i gotowe?
9 mar 19:48
dero2005:
yes
9 mar 19:51
Filip: ale głupie do podstawiania
9 mar 19:55
dero2005:
ja nie mam w tym zadnego udziału
9 mar 19:56
Filip: wychodzą mi jakieś niestworzone liczby

ehhh
9 mar 20:18
dero2005:
czy masz odpowiedzi?
9 mar 20:50
9 mar 20:58