matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Kacper18:
P=2*3x*x+2x(8−4x)+2*3x(8−4x)
?
9 mar 19:03
sadadsa:
2*3x*x + 2x(8−4x) + 2*3x(8−4x) = 6x
2
+ 16x − 8x
2
+ 48x − 24x
2
= −26x
2
+ 64x
10 mar 16:00