matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tr
zaq:
w trójkącie prostokątnym kąt α(boki mają dł.6 i 12) spełnia warunek a)α∊(0stopni,30st) b)α=30 st c)α∊(30st,45st) d)α=45st
9 mar 18:42
zaq:
pomóżcie,proszę
9 mar 21:09
ICSP:
6
1
tgα =
=
12
2
Patrzę do tablic i odczytuję że tg przyjmuje wartość 0,5 dla α ≈ 26
o
30'
9 mar 21:12
zaq:
czyli odp a
9 mar 21:18
ICSP:
na to wychodzi.
9 mar 21:18
zaq:
ok,dzięki za pomoc
9 mar 21:20