matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
patryk:
Pomoże mi ktoś rozwiąć ten układ równań? tylko tak krok po kroku bym prosił
⎧
x=a*aq*aq
2
=216
⎩
z=2(a*aq+a*aq
2
+aq*aq
2
)=312
9 mar 18:18
patryk:
kurde bez tego x= i z= powinno być
9 mar 18:18