matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąt i środkowa
Alloha:
W trójkącie ABC w ktorym |AB|=8 i |AC|=12 poprowadzono środkową |CD| i okazało się że |CD|=|BC|. Oblicz a) BAC−miara kąta b) długosc srodkowej |CD| Prosze o pomoc, nie wiem jak to ugryzc
9 mar 17:48
Alloha:
Nikt nie ma koncepcji ?
9 mar 18:06
anatka:
28 mar 20:02
loho ty:
28 mar 20:02