równanie prostej
maturzystka: Proszę o pomoc w kilku zadaniach, oto pierwsze:
Wskaż równanie prostej przechodzącej przez punkt (1,−6) i równoległej do prostej y=−5=9.
To będzie albo b) y=−5x+1 albo c) y=−5x−1, nie wiem tylko jak to obliczyć. Popodstawiałam x i
y, i w przykładzie c) −6=−6, to znaczy, że ta jest równoległa?
9 mar 16:54
ablikexe: Tak, odpowiedź c)
9 mar 17:05
maturzystka: W grupie 100 osób 40 włada j.ang., 50 − j.niem., 26 − j.franc., 6 − j.ang. i niem., 9 − j.ang.
i franc., 5 − j.niem. i franc. Ile osób włada wszystkimi trzema wymienionymi językami?
a)4 b)16 c)6 d)20
Mam graf, ale nie wiem jak obliczyć wynik.
9 mar 19:51