matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
DEX:
Rozwiąż równanie x
3
−7x
2
+2x−14=0
9 mar 16:27
FALUBAZ:
x
3
−7x
2
+2x−14=0 x
2
(x−7)+2(x−7)=0 (x−7)(x
2
+2) =0 x=7 x
2
+2 nigdy nie będzie zerem czyli pierwiastek nierozkładalny
9 mar 16:34