matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
paulina:
Pole kwadratu którego przekątna jest o 2 cm dłuższa od boku jest równe
9 mar 16:14
Basia:
d = a
√
2
d= a+2 a
√
2
=a+2 a
√
2
−a=2 a(
√
2
−1) = 2
2
a =
√
2
−1
P=a
2
dokończ sobie
10 mar 05:29