...
XXXXXPOMOCY: Ile razy zmaleje pole powierzchni kuli,jeśli jej promień zmniejszymy cztery razy?(obliczenia)
9 mar 16:10
XXXXXPOMOCY: Ile razy zmaleje pole powierzchni kuli,jeśli jej promień zmniejszymy cztery razy?(obliczenia)
9 mar 16:14
Eta:
Pole zmniejszy się 16 razy
| | R | | 1 | |
P= 4πR2 => P= 4π*( |
| )2}= 4π*R2* |
| |
| | 4 | | 16 | |
9 mar 16:15
XXXXXPOMOCY: Nie rozumiem możesz jeszcze raz?
9 mar 16:27
Andreal: Nie pisz tematów 1000 razy ...
9 mar 16:33
Eta:
No chyba widać,że
4πR2 > od 4πR2 * 116
czyli pole kuli po zmniejszeniu promienia jest mniejsze od pola porzedniego 16 razy
9 mar 16:40
rzal.pl: xd
18 lis 16:16