matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hj
XXXXXPOMOCY:
Eta: A skąd wiesz że a=4?
9 mar 16:01
ablikexe:
Jeżeli a
3
=64, to a=4
9 mar 16:02
XXXXXPOMOCY:
no ale skąd to wiesz?
9 mar 16:03
Ajtek:
Ponieważ 4*4*4=64, czyli
3
√
64
=4
.
9 mar 16:04
XXXXXPOMOCY:
dzięki
9 mar 16:05