matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
ala:
Wykaż, że liczba
√
(1−2
√
3)
2
−
√
(2
√
3
−3)
2
należy do liczb wymiernych
9 mar 15:59
Eta:
√
a
2
= | a| |1−2
√
3
| − | 2
√
3
−3| = −1 +2
√
3
−(2
√
3
−3)= −1+2
√
3
−2
√
3
+3= 2
9 mar 16:07