matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość walca ;(
inga :
Oblicz objętość walca którego przekrojem osiowym jest kwadrat o boku 5 cm.
9 mar 14:23
ablikexe:
Średnica ma długość 5cm. Promień 2,5cm. Wysokość 5cm. V = π(2,5)
2
*5 (cm
3
) V = 6,25*5π (cm
3
) V = 31,25π cm
3
9 mar 14:32