matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MATEMATYKA
magda:
Zapisz w prostszej postaci a)
√
2
+
√
3
+
√
3
−
√
2
b)2
√
5
− 3
√
3
+3
√
5
− 2
√
3
9 mar 14:04
ablikexe:
a)
√
2
+
√
3
+
√
3
−
√
2
=2
√
3
b) 2
√
5
−3
√
3
+3
√
5
−2
√
3
=5
√
5
−5
√
3
=5(
√
5
−
√
3
)
9 mar 14:07