PPP
romanooo: Dane są dwa zdarzenia losowe A,B ⊂ Ω takie, że
P(A⋀B)=P(A)*P(B)
4P(B')*[P(B)−2]+3=0
P(A⋀B) = 0,4
Wyznacz P(A), P(B), P(A⋁B)
| | 2+√11 | |
przoszę o sprawdzenie bo P(B) wychodzi mi |
| czy to jest dobrze  |
| | 2 | |
8 mar 23:11
kobieta:
P€ <0, 1> ........ pomyśl sam.......... czy to dobrze?
8 mar 23:25
romanooo: no tak racja, mój błąd. Ale w takim razie jak to zrobić

bo podstawiam pod P(b') 1−p(b) i
wychodzi mi równanie kwadratowe z tego środkowego równania ale wyniki wychodzą jakie
wychodzą...
8 mar 23:32
romanooo: aaa już mam sorka znalazłem, skopałem przy mnożeniu
8 mar 23:34
;): (4−4P(B))(P(B)−2)+3=0
4P(B)−8−4P(B)
2+8P(B)+3=0
4P(B)−12P(B)+5=0
Δ=36−20
√Δ=4
P(B)∊<0,1>
| | 6−4 | | 6+4 | |
P(B)1= |
| P(B)2= |
| nie nalezy do <0,1> |
| | 4 | | 4 | |
P(A∩B)=P(A)*P(B)
P(A)=0,8
8 mar 23:38
kobieta:
teraz gra
8 mar 23:45
romanooo: tak

tak samo mi wyszło dzięki
8 mar 23:46
;): To się ciesze jak teraz gra
8 mar 23:47
kobieta:
No z małym chochlikiem

4[P(B)]
2−12P(B) +5=0
8 mar 23:50
;): Oj tam oj tam
8 mar 23:59
kobieta:
9 mar 00:00