wykaz
Ola: Wykaz, ze iloraz ciągu geometrycznego o początkowych wyrazach: 4−2
√3,
12+√3,
1−
√32 jest liczba wymierna

Proszę pomóżcie
8 mar 21:35
ICSP:
| | a3 | |
q = |
| . Tak trudno jest podzielić? |
| | a2 | |
8 mar 21:43
Ola: jak widać dla mnie trudno!
Nie każdy jest takim geniuszem matematycznym jak Ty
8 mar 21:50
ICSP: NIe jestem geniuszem ale jakoś sobie z tym poradzę.
4 − 2√3 * 2 + √3 = 2(2 − √3)(2 + √3) = 2(4 − 3) = 2
8 mar 21:53
ICSP: q = 2.
8 mar 21:53
ICSP: To może ja już się spać położę jak biorę na odwrót...
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| * |
| = |
| = |
| |
| 2+√3 | | 4 − 2√3 | | 2(2−√3)(2+√3) | | 2 | |
8 mar 21:55
8 mar 21:55
Ola: dziekuje
8 mar 21:55