matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Antoszkie:
witam.. czy mógłby ktoś pokazać mi, jak rozwikłać taką całkę.. podobno nie należy do trudnych, ale nie wiem co do czego
e
−
x
∫e
x
(1−
)
x
2
8 mar 17:28
aksamitka:
1
1
1
1
=∫(e
x
−e
x
) dx=∫e
x
dx−∫
dx=e
x
+
+C
e
x
x
2
x
2
x
8 mar 17:47
Antoszkie:
dziękuję
8 mar 18:01