matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż ciąg artmetyczny
Anarion:
m + 1
m + 3
m + 9
Wykaż, że dla każdego m ciąg (
,
,
) jest
4
6
12
arytmetyczny
8 mar 17:03
Szparagtd:
powinno wyjść L=P
8 mar 17:06
kobieta:
a,b,c −−−− arytmetyczny to: 2b=a+c
m+3
m+1
m+9
2
=
+
6
4
12
m+3
3m+3+m+9
=
3
12
m+3
4m+12
=
3
12
m+3
m+3
=
3
3
L= P ciąg jest arytmetyczny
8 mar 17:19
Anarion:
Dziękuje za pomoc
8 mar 20:58
kobieta:
8 mar 20:58