Rozłóż na czynniki
princeska: 16ax2+80ax+100a=
8 mar 17:00
kobieta:
4a(4x2+20x+25)=4a(2x+5)2
8 mar 17:09
princeska: Rozłóż na czynniki :
a)x2−6xy+9y2−z2=
b)xy4−x3y2=
c)81x2−49=
d)x2+2x+1−z2=
e)y4−y2=
f)49z2−81=
g)a2+2a+1−c2=
h) 2x4+16x=
i) 1−x2−2xy−y2=
j) x3−x2+x−1=
k) 4x3+12x2−x−3=
l)0.09x4−y2=
m)144a2−24ab+b2=
n)x2−26xy+16y2=
8 mar 17:12
8 mar 17:22
princeska: rozłóż na czynniki
a) x2−26xy+169y2=
b)1/27a3+1/125b3=
c)x3−27=
d)4x4−y2=
e)x3+3x2−x−3=
f) 1/8a3−1/64b3=
g) x3+x2+x+1=
h)(x+2)3−x3=
8 mar 17:22
princeska: Przedstaw jako uporzadkowany wielomian:
A (d−2)(d+2)=
B (a+b)(a2−ab+b2)=
8 mar 17:26
student: Wątpię, że ktoś Ci wszystko rozwiąże. Spróbuj sama. Napisz z czym masz problem i wtedy
postaramy się pomóc.
8 mar 17:40