dziedzina wyrazenia
guns: proszę o sprawdzenie rozwiązania tego zadania i poprawienie ewentualnych błędów, nie jestem
pewna czy dobrze to robię:
dziedziną wyrażenia
x+3=0
x= −3
x
2+4x+4
Δ=4
2−4*1*4=16−16=0
x=
−42= −2
a więc dziedzina tego wyrażenia to: R={−3, −2}
8 mar 15:53
Ajtek: Wygląda dobrze

.
8 mar 15:54
guns: dzięki, wydaje mi się ,że w miarę dobrze je rozwiązałam ale jednak wolałam żeby ktoś z boku na
to spojrzał.
8 mar 15:55
basia: moim zdaniem R\{−3, −2} jeśli w ogóle to coś zmienia
8 mar 15:58
basia: ale nie chcę też wprowadzać w błąd..
8 mar 15:58
guns: o tak masz rację, poprawny zapis ma tak wyglądać R=\{−3,−2}
dzięki wielkie
8 mar 16:00