matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie
malutka:
czy to jest dobrze? Niech f(x) = 2
x
−
1
. miejscem zerowym funkcji f(g)=f(x)−4 jest liczba 1?
7 mar 22:49
think:
2
jakiej potęgi
= 4
7 mar 22:51
tysia :
2
x
*
1
2
−4=0 2
x
*
1
2
=4 2
x
=8 x=3
7 mar 22:52
malutka:
1
dlaczego 2
x
*
?
2
7 mar 23:00