rozwiąż równanie
Aga: rozwiąż równanie
8x5−2x2=0
7 mar 21:56
Tragos: 2x
2(4x
3 − 1) = 0
2x
2 = 0 ⋁ 4x
3 − 1 = 0
x
2 = 0 4x
3 = 1
7 mar 21:59
Eta:
2x2( 4x3−1)=0
x=0 lub 4x3= 1 => x = 3√14
7 mar 21:59
Aga: prosze o pomoc
7 mar 21:59
Eta:
7 mar 22:00
tysia : 2x2(4x3−1)=0
2x2=0
x=0
4x3−1=0
4x3=1
x3=14
x=3√14
7 mar 22:01
Tragos: hehe
7 mar 22:02
Eta:
7 mar 22:02
Aga: a 8x5−27x2=0
7 mar 22:02
Aga:
7 mar 22:02
Eta:
Podobnie

x
2( 8x
3−27}=0
7 mar 22:04
Tragos: identycznie prawie, że

spróbuj sama, to nie boli
7 mar 22:04
Eta:
7 mar 22:05
Aga: dzieki
7 mar 22:09